Ameliyatsız burun estetiği olarak da bilinen burun dolgusu, cerrahi müdahale yapılmadan gerçekleştirilen burun şekli değişikliklerini ifade eder. Bu prosedür genellikle cilt dolgu malzemelerinin enjeksiyonunu içerir. Cilt dolgu malzemeleri, hyalüronik asit dolgu malzemesi gibi hacim kazandırmak için farklı yüz bölgelerine enjekte edilen ürünlerdir. En çok enjekte edilen yüz bölgeleri arasında dudaklar, nazolabial kıvrımlar (burun kenarları ile ağzın köşeleri arasındaki kırışıklıklar) ve yanaklar bulunur. Son yıllarda, cerrahi olmayan rinoplasti tekniği gelişti, bu prosedürde de burundaki dolgu enjeksiyonu ile burundaki boşluklar, girintiler, kontur eksiklikleri ve asimetriler tedavi edilmeye başlandı.

Burun dolgusu nasıl yapılır?

Prosedür, burun dokusunu doldurulması, genellikle 20-30 dakika boyunca uygulanan bir anestetik krem ile daha sonra cerrahın ve hastanın belirlediği kilit alanlara enjekte edilmesinden oluşur ve böylece estetik açıdan düzelme sağlanır. Enjeksiyon genellikle 5-10 dakika sürer ve klinik ortamda gerçekleştirilir.

Burun dolgusunun avantajları nelerdir?

Burun dolgusu estetiği hastalara birçok avantaj sunmaktadır. Birincisi, ameliyat olmak istemeyen ya da ameliyatı düşünen fakat henüz karara varamamış birçok hasta için iyi bir seçenektir. İkincisi, rötuşların gerçekleştirilmesi çok kolaydır, çünkü belirli bir bölgeye az miktarda dolgu eklemek için basit bir enjeksiyon yapılması yeterlidir. Bu özellikleriyle, burun, enjeksiyonlarla arzu edilen sonuç elde edilinceye kadar “şekillendirilebilir”. Ve üçüncü olarak, burun dolgusu cerrahi tekniklere kıyasla çok daha ekonomiktir.

Burun dolgusunun etkisi ne kadar sürer?

Burun dolgusunda kullanılan dolgu malzemeleri kalıcı olmadığı için, teknik, hastaya kalıcı bir şekilde taahhütte bulunmadan sonuç hakkında fikir sahibi olmasını sağlar. Hastanın sonuçtan tamamen memnun olmadığı durumlarda, işlem geri dönüşümlü olduğu için güven vericidir. Dolgu birkaç ay içinde kaybolur ve burun orijinal şeklini alır.

Burun dolgusunun dezavantajları nelerdir?

İki temel dezavantaj vardır. İlk olarak, sonuç kalıcı değildir. Dolgu malzemelerinin türüne göre etki süreleri farklıdır. Sonuç malzeme ve enjeksiyon tekniğine bağlı olarak bir ila iki yıla kadar sürebilir. İkincisi, tekniğin esas sınırlaması, sadece hacim eklenebilmesidir. Burun küçültme, ileri boyutta bir tümsek ve aşırı eğiklik varsa tek başında dolgu enjeksiyonu yeterli olmaz. Bu nedenle burun dolgusu her durum için uygun olmayabilir, çünkü burnun bazı kusurları bu yöntemle düzeltilemez. Yine de burun dolgusu, ameliyatla yapabilecek birçok sorunu düzeltebilir. Çok yönlü bir tekniktir ve burun anatomilerinin ve cilt tiplerinin farklı türlerine uygulanabilir. Ameliyat olmak istemeyen, cerrahinin tıbbi veya diğer nedenlerle aşırı riskli olabileceği veya ameliyatın gerektirdiği iyileşme süresi için yeterli vakti olmayan hastalar için iyi bir alternatiftir.

Revizyon burun estetiği için de kullanılabilir

Burun dolgusunun yaygın kullanımı, rinoplasti uygulanmış ama ufak düzeltmeler için revizyon burun estetiğine ihtiyaç duyan hastalar için de uygulanmaktadır. Bu tür hastalar için burun dolgusu enjeksiyonu iyi bir seçenek olabilir. Kusurları kamufle etmek veya doku kaybı olan alanlara hacim eklemek için uygulanabilir. Burun dolgusu genel sağlık durumu yerinde olan ve burnunda aşırı boyutta bir şekil bozukluğu olmayan her yetişkin için uygun bir seçenektir. Burun dolgusunda iyileşme süreci nasıldır? Burun dolgusu enjeksiyonundan sonra, normal hayata ara vermeden devam edilebilir. Şişlik, morluk ve iyileşmek için evde kalma zorunluluğu yoktur. Hasta memnuniyetinin en yüksek olduğu estetik prosedürlerden birisidir.
×

Merhaba!

Whatsapp Hattımızdan Bilgi Almak İçin Lütfen İletişime Geçiniz.

× DOKTORA YAZIN